Kategoriler

30 Mart 2014 Pazar

Ahmet Ümit ~ Beyoğlu'nun En Güzel Abisi

      Malumunuz Bahar Ayları Okuma Şenliği'miz başladı. Şenliği'n tavsiye edilen bir kitabı okuyanlara kategorisi için Beyoğlu'nun En Güzel Abisi'ni seçmiştim. Kitabı seçme sebebim ve okuma listem için buraya tıklayabilirsiniz.

"Aşk, hayatı; cinayet, ölümü sıradanlık kurtarır!"

      Ahmet Ümit'i benim için bu kadar sevilebilir kılan şeyler; tatlı üslubu, yarattığı karakterlerin güzelliği, tarihimize dokunan konu seçimleri ve tabii ki sürükleyici kurgusu. Bu kitapta hangileri vardı derseniz, bunlardan çok daha fazlası vardı. Ahmet Ümit vardı mesela.. Nasıl yani diyenleri şöyle okuma köşemize alalım ki bir an önce başlasınlar bu güzellikle tanışmaya..

"Hayat, yaşadıklarımızdan çok hayal ettiklerimiz değil mi zaten?"

       Yılbaşı gecesinde Tarlabaşı'nda öldürülen bir adamla başlıyor hikayemiz. Engin'in öldürülmesinin arkasındaki gerçekleri çözmek de tabii ki Komiser Nevzat ve ekibine kalıyor. Nevzat Komiser olur da o hikaye kötü mü olur! Devlet içinde devlet, mafyalarla dolu bir Beyoğlu, rant, Gezi ruhu, fısıldayan ağaçlar, 1964 Zorunlu Göç gerçeği ve daha bir çok şey..

"O anda fark ettim rüzgarı. Rüzgar bile denemez, bir yel, hafif bir esinti. Esinti usulca gezindi alnımda, saçlarımda. Sanki günün bütün yorgunluğu bir anda uçup gidivermişti zihnimden, bedenimden. Bir an kendimi, gökteki dolunayın, bu gölgeli ağaçların, bu gümüşten havuzun, şu esintinin bir parçası gibi hissettim. İşte o anda duydum sesi. Uğultu gibiydi, evet, ağaçlardan geliyordu. Adamın duyduğu ses bu muydu yoksa? Tüylerim diken diken olmuştu ama kendimi korkutmanın anlamı yoktu. Hemen mantıklı bir açıklama buldu zihnim: Rüzgarın sesi. Elbette rüzgarın sesi. Zaten uğultu gibi, ne söylediği de anlaşılmıyordu. Ama bu büyülü gece, mantıklı açıklamamı çürüttü hemen; uğultu giderek netleşti, bir kız çocuğunun incecik sesine dönüştü. Ardı ardına isimler sıralamaya başladı.

'Ali , Abdullah, Mehmet, Ethem, Mustafa.' Bir dua, bir ilahi, bir tekerleme gibi. 'Ali, Abdullah, Mehmet, Ethem, Mustafa.'  "



Yayınevi: Everest Yayınları

Sayfa Sayısı: 412 Sayfa

Kitaplı ve Keyifli Günler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder