Kategoriler

26 Ocak 2013 Cumartesi

Demet Altınyeleklioğlu~ Kara Kraliçe Kösem

   Demet Altınyeleklioğlu' nun muhteşem bir çevirmen olduğu inkar edilemez. Başlattığı sultanlar serisinde de güzel bir yazar olduğunu kanıtladı. Serinin son kitabı " Kara Kraliçe Kösem" de diğer kitapları gibi tarihi hikayeleştirerek fark ettirmeden öğretmek amacıyla yazılmış.

       Diğer kitaplarından farklı olarak bu kitapta diğer karakterlerin düşünceleri de dile gelmiş. Her zamanki gibi harem hayatı konusunda bilgiler verilmiş, eski sultanlar cümle aralarında yad edilmiş, bolca entrika da serpiştirilmiş ve hizmetçi Nasya' nın Sultan Ahmet' in zevcesi Mahpeyker Kösem' e sonra da Valide-i Muazzama olma yoluna giden süreci güzelce işlenmiş.

   Saf, el değmemiş bir kalbin acımasızca ölüm fermanı veren bir kalbe dönüşünün hikayeleştirilmesi var bu kitapta da. Diğer kitapları gibi eline aldığında bırakılmayan, oldukça kolay okunan, çoğunlukla diyaloğa dayanan güzel bir kitap. Tarihi, romanlardan okumayı sevenler ve %100 gerçekçilik de aramayanlar mutlaka okumalı.Serinin diğer kitapları;






3 yorum:

  1. Bu seriyi indirimde bir yakalasam çok okumak istediğim bir seri çok güzel yorumlamışsın.sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepsiburada' dan almıştım ben seriyi. Kitap başı 5-6 tl gibi bir indirim yakalıyorsunuz. Hala devam ediyor mu bilmiyorum ama bir göz atın isterseniz :)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil